Община Пловдив Район Източен - официален уеб сайт

Зелената класна стая вдъхновява и образова децата от НУ „„П. Р. Славейков“

Зелената класна стая вдъхновява и образова децата от НУ „„П. Р. Славейков“

С желание и амбиция децата от начално училище „П. Р. Славейков“ създават свой собствен екосвят.

Напомняме на децата, когато поглеждат посадените от тях растения, да се сещат, че доброто също се нуждае от грижи, за да не изчезва“. Това каза ръководителката на 3а клас Станка Бичева, по време на открит урок, който се проведе в трите зелени класни стаи на НУ „П. Р. Славейков“.

На урока присъства кметът на район „Източен“ Иван Стоянов, благодарение на когото се реализираха зелените стаи. Той бе посрещнат с усмивки и вдъхновение от децата, които нямаха търпение да споделят какво са научили и създали в откритото пространство.

Учениците от 3в клас грижовно почистиха плевелите от био ягодите, които сами са посадили. Преди време госпожа Виолета Курделова им обещала, че ще ядат от собствените им плодове, но първо трябвало да се научат да се грижат за тях.

Кметът на „Източен“ бе почерпен с вкусен чай от маточина и мента, специално приготвен от зелената оранжерия на 4б клас. По време на интердисциплинарния урок, децата обясниха на госпожа Илияна Вачкова за свойствата и ползите на билките.

По професия съм биолог и ми е много интересно всичко, което сте направили. Ще ви помагам да продължавате да се развивате в тази насока“, обеща на малките земеделци Иван Стоянов.

В зелената класна стая на госпожа Станка Бичева, учениците обсъждаха темата как да растат здрави и кои храни са полезни за развитието им. Слънчевата Радина, която е носител на няколко награди за художествена гимнастика и ученичка в 3а клас, активно взимаше участие по време на урока за здравето. Съученикът й Пресиян пък спечелил награда с рисунката си в конкурс за безопасно сърфиране в интернет.

Иван Стоянов не скри радостта си, че децата са вложили толкова много труд, усилия и желание да създадат красива зелена система.

Той и директорът Димка Врачева на НУ „П.Р. Славейков“ се разходиха в отворените стаи, посетиха ремонтирания физкултурен салон и обсъдиха бъдещите планове за училището, което е сред най-добре развитите в район „Източен“.