Община Пловдив Район Източен - официален уеб сайт

Затварят още една част от ул. „Д-р Георги Странски“

 

Затварят част от ул. „Д-р Георги Странски“, започва третият етап от проекта за нова пътна инфраструктура.

Временна организация на движението със спиране на автомобилния трафик се въвежда по ул. „Д-р Георги Странски“ в участъка от кръстовището с ул. „Архимандрит Евтимий“ до ул. „Коста Паница“. Тя влиза в сила от утре – 28 март, и се предвижда да продължи до 31 май, съобщиха от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“.

Причината е стартът на третия от общо четирите етапа по проекта за продължението на „Д-р Георги Странски“ и реконструкцията на останалата част от улицата. Основната цел е създаването на нова пътна връзка между кв. „Гладно поле“ и бул. „Санкт Петербург“. Временната организация е обозначена с необходимите пътни знаци и указателни табели.

От Община Пловдив напомнят, че за да се намали напрежението в трафика, преди около седмица временно беше отворен паркингът на МОЛ „Пловдив Плаза“ пред „Техномаркет“, откъдето да преминават живеещите наблизо в района. По време на всички етапи на собствениците на заведения, частни и търговски обекти ще бъде осигурен автомобилен достъп до имотите им.