Община Пловдив Район Източен - официален уеб сайт

ЗА ПРЪВ ПЪТ В ПЛОВДИВ - ФЕСТИВАЛ НА ШОКОЛАДА!

Район „Източен“ кани всички жители и гости на град Пловдив на „Шоко Арт“- Фестивал на шоколада, който се организира тази събота (30.09.2023г.) от 10:30 ч. в парк „Каменица“. Входът е свободен и посетителите могат да се радват на шоколадови изкушения от всякакъв вид.

Предвидени са много награди и разнообрази състезания, свързани с вкусното лакомство. За младите и възрастните почитатели на шоколада са предвидени разнообразни забавления, подбрани според възрастта. Ще бъде извършена демонстрация как се извлича  какао от мелница за какаови зърна, ще бъде изработен и шоколадов макет на възрожденска къща от Стария град.

Още в 10: 30 ч.  най-изтъкнатите български сладкари, шоколатиери и майстори готвачи стартират фестивала, за да демонстрират своите умения и рецепти, подчинени на шоколада. През целият ден присъстващите ще имат възможността да се насладят на шоколад във всичките му форми и вкусове. Творби от шоколад, рецепти с шоколад, напитки приготвени с шоколад - са само част от изненадите, на които ще имат възможност да се насладят всички присъстващи на фестивала. В парка ще бъдат поставени щандове на различни производители на шоколадови изделия:  Сладкарници „13 грама”; Сладкарници „Нико”; Toni’s Pastry; Irida Chocolate; Fuego; Modica; Belcolade; Casa Kakau; ЕС Комерс  2008; Рожен и др.

В 11: 00 ч. започва празникът за най-малките с концерт на сцената на парк "Каменица ", в който ще се включат деца и ученици;

В 12: 00 ч. безплатна пилатес-тренировка ще организира най-популярният инструктор  под тепетата – Гергана Колева. След като изхабим натрупаните шоколадови калории идва и най-голямата изненада за деня:

В 16: 00 ч. - Ути Бъчваров ще приготви за всички гостуващи майсторска рецепта – „Пиле моле“, всеки присъстващ ще може безплатно да опита този нестандартен шедьовър на кулинарното Ути-изкуство;

19: 00 ч. - Фестивалът ще завърши с концерт на популярната изпълнителка Михаела Маринова.