Община Пловдив Район Източен - официален уеб сайт

ЦДГ” АРЛЕКИНО” ОТПРАЗНУВА 25- ГОДИШЕН ЮБИЛЕЙ СЪС СПЕКТАКЪЛ „ БЪЛГАРИЯ В СЪРЦАТА НИ „

Хлапетата от ЦДГ”Арлекино” вдигнаха на крака публиката в Дома на културата с виртуозните си  изпълнения на хубави български произведения. Мажоретки, народни песни и танци,  солови изяви със съвременно звучене се редуваха на голямата сцена и на фона на огромен транспарант с разкошната стара къща Ламартин от Стария град. Пъстри  нанизи от балони в такт се полюшваха след всяка проява на децата  в синхрон с бурните аплаузи на публиката.  Любопитната подробност е, че водещият на тържеството Илия Атанасов е  бивш възпитаник на детската градина и настоящ актьор в Смоянския драматичен театър, на когото ясно личеше , че се вълнува много.

Лично кметът на Район „Източен” Николай Чунчуков  поздрави юбилярите и тържествено връчи на директора Мария Петрова почетен знак по повод юбилея и високите резултати от образователната дейност на детската градина. „Пожелавам на всички ви да получавате и в бъдеще обществената подкрепа, която заслужавате, любовта на децата и   доверието на родителите.” – каза той в приветствието си.

„ Отдавна не бях гледала по-вълнуващ , мил и естетически спектакъл” – сподели гл. експерт „Образование” Стефка Симеонова, която заедно с всички  аплодираха изпълненията на децата и творческите усилия на учителите. Сред специалните гости бяха  Донка Щилянова – началник отдел „Образование „  и Надя Сотирова – гл. инспектор, които връчиха поздравителен адрес от инж. Иван Тотев – кмет на Община Пловдив.

След края на последните акорди на сцената и както подобава на юбилей, малчуганите бяха зарадвани с вкусни торти!