Община Пловдив Район Източен - официален уеб сайт

СТОТИЦИ ПЛОВДИВЧАНИ ПРАЗНУВАХА В ПАРК "КАМЕНИЦА" ДЕНЯ НА ДЕТЕТО

Слънчеви усмивки озариха стотиците лица на деца, майки и татковци, баби и дядовци, които дойдоха в парк „Каменица“, за да отпразнуват заедно 1 юни на организираната за поредна година от кмета на район „Източен“ Николай Чунчуков и неговия екип голяма весела фиеста по случай Международния ден на детето.

Празникът започна с изпълнението на любимата на поколения български деца песен „Детство мое“, тон за която даде красивата фея от приказките.

Със своите вокални и танцови изпълнения съставите на хлапетата от детските градини в района предизвикаха въодушевлението и бурните аплодисменти на многобройната публика, а сред най-радостните им фенове бяха специалните гости на празника от Клуба на пенсионерите „Каменица“.

Всеки, който пожела, успя да изяви своя артистичен талант на откритата сцена в парка. Многото забавни игри и състезания с още повече заслужени награди допринесоха за прекрасното настроение.

„Радвам се, че на този хубав празник отново се събрахме хора от няколко поколения, защото, независимо от възрастта ни, не бива да забравяме, че някога всички бяхме деца“, коментира Николай Чунчуков.

Кметът на „Източен“ получи искрени поздравления както за прекрасния празник, така и за цялостната политика на районната администрация за осигуряване на все повече квартални пространства, предназначени за почивка, активен отдих и развлечения.

Очаква се наесен да бъде открита и най-новата придобивка за малките – уникалната не само за района и града, а и за страната детска градина „Чайкa".