Община Пловдив Район Източен - официален уеб сайт

Стартира залесяването в район „Източен“

Със засаждане на деветнадесет зелени цъфтящи магнолии бе даден старт на залесителния сезон в район „Източен“.

В инициативата се включи лично кметът на района – г-н Иван Стоянов, неговите заместници Атанас Кунчев, Васко Василев и Ерол Садъков, както и служители на отдел „Екология“ към районната администрация.

Красивите магнолии, с които се сдоби паркът пред оптиката на бул. „Цариградско шосе“ №12, а от днес носещ името „Паркът с магнолиите“, бяха осигурени с любезното съдействие на г-н Георги Николаев директор на ОП „Градини и паркове“, г-жа Станка Стаматова зам.-директор и инж. Марияна Игнатова от екипа на предприятието.

Това е първото от многото запланувани залесявания в район „Източен“ през тази година. „Във всички паркове в района се започва усилена работа, като в парка с магнолиите, както вече го нарекохме, ще се поставят допълнително пейки, ще се разшири детската площадка чрез добавяне на нови съоръжения за игра. С екипа на район „Източен“ ще се стремим към създаване на нови паркове и места за игра на децата и отдих за възрастните, както и реновиране на вече съществуващите такива.“ информира г-н Иван Стоянов.