Община Пловдив Район Източен - официален уеб сайт

Район "Източен" отпразнува Пловдив-Европейска столица на културата 2019 в парк "Каменица"

С празнично веселие,много песни и танци жителите на район "Източен" ознаменуваха официалното обявяване на Пловдив за Европейска столица на културата през 2019г.

Стотици граждани се отзоваха на поканата на районния кмет Николай Чунчуков и дойдоха в парк "Каменица",за да споделят заедно радостта си от големия успех на своя град.

Поздравление към присъстващите поднесе Николай Чунчуков,както и специалният гост на тържеството-народния представител и доскорошен кмет на района Петър Петров.Присъстваха още директорът на ОП "Чистота" Иван Стоянов и общински съветници.

Сред участниците бяха деца от ЦДГ "Арлекино",ЦДГ "Детелина",ЦДГ "Биляна",ЦДГ "Родина",ЦДГ "Лилия",ЦДГ "Наталия",ОДЗ "Щастливо детство",хористите от пловдивско певческо дружество "Ангел Букорещлиев",фолклорен ансамбъл "Гео Милев" и невероятната певица Моника от частната гимназия "Стоянстрой",която изпълни песни на Тина Търнър и Лили Иванова.

Множеството от деца получи разноцветни балони с логото на Европейската столица.

Публикуваните снимки илюстрират огромното веселие в парка през целия ден.

За доброто настроение допринесоха жизнерадостните изпълнения на вокалните и танцовите групи от детските градини в "Източен" и дискотеката на открито с диджей.