Община Пловдив Район Източен - официален уеб сайт

Поредни 2 обекта са завършени в район „Източен“

Поредни 2 обекта са завършени в район „Източен“

В поредните си изпълнени ангажименти към жителите на район "Източен" се увери лично кметът Иван Стоянов. Той инспектира завършилите ремонтни дейности на паркинга на ул. „Зефир“ и бул. „Източен“.

„Радостен съм, че приключихме обектите в срок и осигурихме по-достъпна градска среда за жителите на района“ коментира кметът Иван Стоянов.

Поредният готов обект е успоредната на бул.“Източен“ вътрешна улица, чийто административен адрес съвпада с този на булеварда. Обектът е с площ 1200 кв.м.

„Бяха премахнати старите пътни ивици, положи се нова асфалтова настилка. Подменени са част от съществуващите канализационни тръби и са монтирани нови дъждоприемни шахти. Старите осветителни тела се подмениха с LED- осветление. В проекта е предвидено и озеленяване“ допълни районният кмет.

Подменена е изцяло и тротоарната настилка на пътеката към бул. „Източен“. Тя осигурява бърз достъп от спирката до парк „Каменица“ и детска ясла с млечна кухня „Веселушка“.

Вторият готов обект е паркингът на ул. „Зефир“. Площта му е около 380 кв.м., с паркоместа за близо 30 автомобила.

Старите пътни ивици бяха премахнати и заменени с асфалтова настилка и наклони за оттичане. Бяха положени нови тротоарни плочи и бордюри.