Община Пловдив Район Източен - официален уеб сайт

Открит е изнесен кабинет за хора с COVID - 19 симптоми в район "Източен"

Изнесените кабинети на ДКЦ "Изток“ за прием на хора със симптоми на вирусно заболяване вече работят. Кметът Здравко Димитров ги посети на място и разгледа къде ще бъдат преглеждани първоначално пациентите с висока температура, кашлица, главоболие, задух и т.н. Хора с друг вид оплаквания, хронично болни, или деца ще бъдат преглеждани от личните си лекари или от специалистите на здравния център, които продължават да работят.

"Добре е, че Община Пловдив разполага с подобни кабинети, особено в този гъсто населен квартал. Надявам се да има по-малко болни, които да достигат до здравните услуги на лекарите, които работят тук“, сподели той.

Здравко Димитров, заедно със заместник-кмета Тодор Чонов, кмета на район "Източен“ Иван Стоянов и директор дирекция "Здравеопазване“ д-р Калин Калинов потвърдиха лично, че има и достатъчно лични предпазни средства за всички лекари – маски, шлемове, ръкавици, костюми, очила. Всичко налично, благодарение дарения на Общинския кризисен щаб

"Общо 19 лекари и медицински сестри ще работят тук, всеки ден включително събота и неделя, от 08:00 часа до 20:00 часа“, уточни д-р Живко Тодоров, управител на ДКЦ "Изток“.

Медицинските сестри от училищата и от детските градини, които в момента временно са затворени, също са се включили и ще поемат смени по график. Те ще взимат и материал за изследване, който ще се изпраща за лабораторията.

Здравните кабинети за хора със симптоми на COVID-19 в Източен вече работят

Изнесените кабинети на ДКЦ „Изток“ за прием на хора със симптоми на вирусно заболяване вече работят. Лично кметът Здравко Димитров - Зико ги посети на място и разгледа къде ще бъдат преглеждани първоначално пациентите с висока температура, кашлица, главоболие, задух и т.н. Той заедно със заместник-кмета Тодор Чонов, кмета на район „Източен“ Иван Стоянов и директор дирекция „Здравеопазване“ д-р Калин Калинов се увериха, че има и достатъчно лични предпазни средства за всички лекари – маски, шлемове, ръкавици, костюми, очила.#ЗАЕДНОсрещуCOVID19 #ОбщинаПловдив #ЗдравкоДимитров

Публикувахте от Община Пловдив - Municipality of Plovdiv в Сряда, 8 април 2020 г.