Община Пловдив Район Източен - официален уеб сайт

Обявиха конкурса за изпълнител на ЦДГ Чайка

Обществената поръчка за изпълнител на новата детска градина „Чайка" вече е обявена и цялата конкурсна документация е публикувана в сайта на Агенцията по обществени поръчки, съобщи кметът на район „Източен" Николай Чунчуков.

Градината ще бъде построена наново след събарянето на съществуващата в момента проблематична стара сграда до парк „Чайка" край бул. „Източен".

По проект се предвиждат 8 групи, тя ще е сред най-модерните в Пловдив и ще приема възпитаници не само от „Източен", а и от район „Централен", отбеляза Николай Чунчуков.

Новата ЦДГ „Чайка" ще е на два етажа, с 4 секции и разгърната площ 2700 кв. метра. Ще има басейн и спортна зала, както и двузонова кухня, която ще играе и ролята на млечна кухня и ще обслужва нуждите на майките от района. Всяка от 8-те групи ще има зона за игра на открито, дворът ще е богато озеленен и оборудван с най-новите атракции за деца. Сградата ще е снабдена със соларна система, която ще се използва за затопляне на водата в басейна, разказа кметът на район „Източен".

Оферти от кандидат-изпълнители на обекта ще се приемат до 22 юни, а на следващия ден постъпилите предложения ще бъдат отворени.

Николай Чунчуков припомни, че Община Пловдив възложи процедурите както по проектирането, така и по изпълнението, на районната администрация.

Очаква се новата детска градина да бъде открита през есента на 2016 г.