Община Пловдив Район Източен - официален уеб сайт

Николай Чунчуков и председателката на ОбС Савина Петкова биха първи звънец в Източен

Николай Чунчуков и председателката на ОбС Савина Петкова станаха център на внимание в СУ"Найден Геров", където тържествено откриха учебната година с новия директор на школото и доскрошен заместник-кмет Емил Начев.

Районният кмет пожела на всички ученици да се учат усърдно и подчерта важността на образованието за професионалната реализация на всеки млад човек в най-големия етнически квартал. В привествието си, кметът подкрепи всички преподаватели в работата им през променящата се тази година образователна среда, а Савина Петкова след своето приветствие се включи в общото хоро на ученици и родители.

Всички тържествени ритуали бяха спазени стриктно- химна на Р България и издигане на трибагреника. Старият училищен звънец на 100-годишното училище възвести началото на учебната година и множеството от официално облечени младежи и девойки понесоха цветната градина в родното училище.

На тържеството присъстваха и поздравиха всички Николай Киров –зам. кмет и Стефка Симеонова-гл. експерт"Образование", която призова деца, ученици и родители да уважават учителите като тяхно второ семейство

Ръководството на кметството присъства и на откриването на учебната година и в Частната английска гимназияа" Стоянстрой" като традиционна проява на подкрепа за частната инициатива в образованието. Николай Чунчуков поздрави всички ученици и обърна специално внимание на отличните учебни резултати на гимназията и основното училище „Бъдеще", което ги нареджда сред лидерите в областта.

Районният кмет поздрави днес и всички останали детски и учебни заведения с поздравителни адреси, като пожела на преподаватели и директори много здраве и висок професионализъм.