Община Пловдив Район Източен - официален уеб сайт

Николай Чунчуков гостува на празника на детските градини в „Източен“

Кметът на район „Източен“ Николай Чунчуков беше специален гост на поредния празник на 6-те детски градини, работещи по Проект „Растем заедно“ по ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“. Той остана възхитен от уменията на децата да рецитират, пеят и танцуват; да се веселят заедно и да участват в екип в отборните игри, подготвени от организаторите - екипа за управление на проекта

Децата от ДГ „Родина“ под ръководството на Емилия Николова - учител за допълнително обучение по български език, впечатлиха присъстващите с рецитала си за България – тяхната дикция, жестове, плам и дръзновение предизвикаха продължителните аплодисменти на публиката. Танцовите изпълнения от ДГ „Биляна“, ДГ„Маргаритка“ и ДГ „Лилия“ бяха вълнуващи и същевременно много ритмични, а принцесите от ДГ“ „Наталия“ не искаха да пуснат микрофона след бляскавото изпълнение на своите песни.

Малчуганите получиха много награди, но най-много се забавляваха всички заедно на сцената в различни музикални и творчески игри.

„В края на този образователен проект съм радостен, че наесен ще изпратим в първи клас най-подготвените деца в района, което е резултат от усилията на голям екип от специалисти, работещи с деца от уязвимите групи за допълнителната подготовка по български език и в различните видове изкуства“, сподели в края на празника Николай Чунчуков и допълни, че ще продължи работата в образователната проектна дейност.

На проявата присъстваха родители, гости, директори на детски градини от район „Източен“ и Стефка Симеонова - гл. експерт“Образование“ в районната администрация и ръководител на проекта „Растем заедно“.