Община Пловдив Район Източен - официален уеб сайт

Кметът Николай Чунчуков доведе принцеса и Мики Маус за децата в Източен

Слънчева фея отново се пренесе със своя замък от приказките в парк „Каменица“, за да радва и весели добрите деца от „Източен“ на техния празник 1 юни, организиран за поредна година от кмета на района Николай Чунчуков и неговия екип.

С прекрасни песни и танци в празничната програма се включиха хлапета от детските градини и повдигнаха настроението на дошлите да празнуват заедно с тях майки, татковци, баби, дядовци.
„Нека никога да не забравяме, че вече порасналите също бяхме някога деца, затова да сме великодушни и щедри в обичта си към днешните наши деца“, пожела в приветствието си кметът на „Източен“ Николай Чунчуков.
Той увери, че грижата за децата е сред основните му приоритети. Детските заведения в района непрестанно модернизират своята материална база, а броят на детските площадки нараства – най-новата сред тях е направена на ул. „Преспа“ по желание на живеещите там. До броени дни започва обновяването на други 5 детски площадки в района. Освен че ще бъдат осъвременени, предстои обогатяването им с нови съоръжения за игра.
Думите на кмета и всички детски изяви бяха посрещнати с бурни аплодисменти. Пред микрофона малките показаха големи таланти. Симпатиите на многобройната публика спечелиха със своите изпълнения и възпитаниците на детските градини по проекта „Растем заедно“, които изпълниха уникални танци с красива хореография и ефектни костюми.

Прелестната водеща не смогваше да хвали талантливите деца и щедро раздаваше награди за най-активните в игрите. В забавата смело се впусна и пристигналият за празника голям Мики Маус, който поощряваше артистите и танцьорите и обеща накрая да прегърне и се снима с всяко дете.
Фурор предизвикаха наградите във вид на рекламни чадърчета с логото на проекта, които веднага се разтваряха и сякаш молеха за дъжд.
„А, не… – заяви кметът Чунчуков. – Дъжд днес не е поръчан, можете да ги ползвате за слънце – усмихна се той и заяви, че с нетърпение е чакал този ден, за да зарадва децата в района. Трябва да си пазим най-голямото богатство, да го насърчаваме да се образова и развива, но и да подкрепяме талантите и да даваме възможност за много игри. Пожелавам на всички весела ваканция, но не забравяйте и книгите.“