Община Пловдив Район Източен - официален уеб сайт

Кметът на "Източен" Николай Чунчуков изпълни обещание пред майки на малки деца в района

Майки на малки дечица дойдоха при мене и поискаха да заменим пясъка на детската площадка пред блока на ул. "Стойо Шишков" 8 с по-съвременните противоударни гумирани настилки,сподели кметът на район "Източен" Николай Чунчуков.

Желанието е вече изпълнено.Не само,че е подменена настилката,но е направен и ремонт на съоръженията.Предстои обновяването на кошчетата за отпадъци и пребоядисване на пейките.

Живеещи в блока поздравиха районният кмет Николай Чунчуков за изпълненото обещание и поискаха съдействието му за възстановяване на сондажа,който да ги улесни в уникалната им,направена от самите тях,градина с кипариси от Атон,кактуси от гръцкия остров Корфу и други местни и екзотични растения.

Кметът на "Източен" им разказа как ще изглежда най-новият голям парк близо до тях-върху 6 декара накрая на улица "Богомил",чието изграждане предстои скоро.Той припомни,че проектът е разработен още по времето,когато Иван Тотев беше кмет на район "Източен".

Община Пловдив успя да осигури необходимото финансиране в размер на 400 хил.лв. по ОП "Регионално развитие",мярка "Зелена градска среда",като предвиденият срок за изпълнение е 60 дни,уточни Николай Чунчуков.