Община Пловдив Район Източен - официален уеб сайт

Кметът на „Източен“ изненада с Енциклопедия читалище и пенсионери

Кметът на район „Източен“ Николай Чунчуков подари книгата „Българска популярна енциклопедия“  с автор Соня Николова на библиотеката – филиал към Народно читалище „Петко Р. Славейков“ и на пенсионерския клуб „Каменица“.

Макар нашите пенсионери да са много интелигентни хора с широк кръг познания и интереси, се надяваме Енциклопедията да им е полезна, тъй като обхванатият в нея период проследява по увлекателен начин развитието на човешката цивилизация от дълбока древност до наши дни, коментира Николай Чунчуков.

Възрастните, много от които не използват интернет, не скриха своята радост от поредния кметски подарък, искрена благодарност от новото попълнение на книжния фонд изказаха и от Библиотеката.

„Българска популярна енциклопедия“ включва над 30 000 статии в разделите „Астрономия“, „Биология“, „Военно дело“, „География“, „Геология“, „Геофизика“, „Изкуства“, „Икономика“, „История на света“, „Литература и езикознание“, „Математика“, „Митология“, „Общество“, „Религия“, „Спорт“, „Техника“, „Физика“, „Философия“ и Химия. В нея са представени и близо 15 000 творчески биографии на известни личности с техните постижения.