Община Пловдив Район Източен - официален уеб сайт

Кметът на Източен Иван Стоянов откри учебната година в НУ „П.Р. Славейков“

Кметът на Източен Иван Стоянов откри учебната година в НУ „П.Р. Славейков“

Щастлив съм да открия с вас новата учебна година присъствено, каза Иван Стоянов още при срещата с първите родители и учители в елитното начално училище „П.Р.Славейков“. Тук районната администрация вложи много ресурси, за да има зелена класна стая, нова ограда и др.-подчерта той и поздрави всички с първия звънец, пожела здраве и много успехи на ученици и учители.

Директорът Димка Врачева посрещна новите ученици със заръката да се пазят и да изпитат радостта от ученето и откриването на нови светове. Тя оптимистично прогнозира, че присъствено започва и ще завърши учебния цикъл и благодари на районния кмет за всички придобивки в училище. Празничната програма беше изключително интересна с мажоретки, вокална група и с невероятните изпълнения на бъдещи първокласници, които с апломб рецитираха „Аз съм българче“.

По традиция беше извършен водосвет. С „Многая лета“, подета и от множеството хора , 90 първокласници прекрачиха училищния праг.
На тържеството присъстваха и Атанас Кунчев - зам.-кмет и бивш възпитаник на училището, секретарят на район „Източен“ и гл. експерт „Образование и култура“.