Община Пловдив Район Източен - официален уеб сайт

Иван Стоянов с трогателни думи в училището за деца с увреден слух

 „В мое лице и лицето на екипа, който с чест ръководя, имате едни приятели, на които може да разчитате за всичко и винаги ще бъдем на ваше разположение. Когато разбирам през какви трудности сте преминали, искам да ви сътруднича още по-усърдно“. Това каза кметът на район „Източен“ Иван Стоянов по време на тържественото откриване в СУ за УУС „Професор д-р Стоян Белинов“. Училищният комплекс е изцяло обновен по проекта „Обичам моето училище“.

Директорът г-жа Златина Стаматова благодари на кмета Стоянов и за огромната подкрепа на дарителите от организация „Light Source”, които от своя страна се борят за подобряване на учебната среда.

Директор Стаматова разказа колко трудно е било началото, тъй като учебното заведение  е било в застой близо 40 години, а сега сградата е ремонтирана, стените са измазани, вратите и мебелите са сменени. Тя подчерта, че са важни грижата и отношението за децата с увреден слух. Ученици от „Професор д-р Стоян Белинов“ изразиха своите таланти чрез пантомима и рецитиране на стихове, с което трогнаха учителите и гостите на събитието.

Преди това Иван Стоянов присъства и на отбелязването на 60-годишния юбилей на ПГАСГ „Арх. Камен Петков“, където днес честват и професионалния си празник (Ден на строителя).

„Благодарение за всичко, което правите, в нашата администрация имаме професионални кадри от гимназия Ви, които се грижат за района и града ни“, каза кметът на „Източен“ в обръщението си към директора Атанаска Вълканова. Той допълни, че професионалното училище ражда истински специалисти.

Реч държаха и директорите, които са ръководили ПГАСГ „Арх. Камен Петков“ през годините. Гимназистите изнесоха пъстра програма от народни танци и песни, а по-късно демонстрираха и своите бъдещи професии.

На тържествения концерт присъстваха зам.-кмета Атанас Кунчев и екипа му от архитекти.