Община Пловдив Район Източен - официален уеб сайт

Eмил Русинов награди победителите в конкурса за есе и приказка по повод Деня на Земята – 22 април

Кметът на район „Източен“ Eмил Русинов връчи награди и грамоти на лауреатите в конкурса за есе и приказка по повод Деня на Земята – 22 април. Конкурсът предизвика голям  интерес сред децата и учениците от учебните заведения в района. Общо бяха получени 25 есета и 25 приказки на тема: „Земята е нашия дом – да я опазим“.

„Радвам се, че направихме този конкурс за есе и приказка, защото е по-различен и дава полет на детското въображение. За да стимулираме развитието на децата, е важно да ги накараме да мислят и разсъждават, да общуват на важни теми, сред които е темата за Земята. За да продължим да стимулираме децата по един по-различен начин, този конкурс ще стане традиция за район „Източен“, каза Емил Русинов.

След  внимателно разглеждане и оценяване  на произведенията в категорията “Есе“ бяха присъдени следните награди:

 I награда  -  Виктор  Желев от ЧОУ “Бъдеще“;

II   награда - Лара Сариева – ЧОУ “Бъдеще“;

III награда – София Йорданова – ОУ  “Пенчо  Славейков“.

Старанието на децата  беше отбелязано и с връчването на поощрителни награди за есета на: Неда Тодорова – НУ “П.Р.Славейков“, Красимира Атанасова – СУ “С.Боливар“, Александра Мазнева – ОУ “В. Левски“и Ая Федорченко – Петлешкова – НУ “П.Р.Славейков“.

В категорията „Приказка“ Емил Русинов връчи следните награди:  

I награда - Дамян Търпов от ДГ “Чайка“ за приказката „Момчето и акулата“;

II награда – съавторите  Радостин  Димитров,  Жанет Сербезова и София Добрева  от ДГ “Наталия“ за приказката „Вълшебното огънче“;

III награда - Димитър Влахов от ДГ “Щастливо детство“ за „Приказка за мръсната гора“.

Поощрения в категория приказка получиха: Крум Добрев – ДГ “Детелина“ за приказката „Земя“, Йорданка Пеева – ДГ “Маргаритка“ за приказката „Беда в приказната гора“, Тея Златанова – ДГ “Детелина“ за приказката „Магия“ и Маноела Иванова – ДГ “Биляна“ за приказката „Пчеличките – Дъга“.

Майката на Дамян Търпов сподели очарованието си от конкурса, защото децата са провокирани да мислят, да разсъждават и да пишат на глобална и изключително важна за целия свят тема, а именно опазването на природата. Тя поздрави кмета на район „Източен“ Емил Русинов и неговия екип за прекрасната инициатива.

Д-р Влахова, майка на Димитър Влахов, който бе отличен с трето място за приказка, сподели, че е много щастлива от възможността чрез такива конкурси да се дава поле за изява на децата, за да се развиват от ранна детска възраст като едни достойни граждани на света.

Награждаването бе придружено с бурни аплодисменти от децата, родителите, преподаватели и директори на учебните и детски заведения в района.

„Благодаря на всички деца за прекрасните произведения. Благодаря  на преподавателите и родителите, които ги образоват и се грижат за тях. Пожелавам Ви до нови срещи чрез още редица такива конкурси и събития, които планираме в район „Източен“, каза на финала на събитието Емил Русинов.