Община Пловдив Район Източен - официален уеб сайт

Запалиха светлините на елхата в Източен

Невероятно преживяване получиха жителите на район „Източен“в навечерието на светлите празници. Високата богато украсена коледна елха в парк „Каменица“ точно в 18ч. грейна след мощно отброяване на секундите от събралото се множество деца и родители, а тържествената заря направи кулминация невероятнаКметът на района Иван Стоянов поздрави всички , като им пожела здраве, щастливи празници и успешни дела през новата година и даде начало на празничната програма. Зазвучаха коледни песни от групата „Жарава“ –ДГ“Детелина“, вокално студио“ Детски свят“ – ОУ“В.Левски“, Арт групата „Славена“; навлязоха с тежки геги коледари от ДГ“Наталия“; весели танци от специално поканените гости от ІІІ ПГ на ДГ“Детелина“. Липсата на истински сняг беше заменена с ефекта на пенливите снежинки от специално съоръжение, което предзвика възторга на децата и ги доближи до реалното очакване на Дядо Коледа. И както си му е реда- накрая всички се хванаха на кръшно хоро, а най-възрастният танцьор получи специалната награда на кмета – бутилка класно коледно шампанско. Всички участници получиха много награди. За доброто настроение Иван Стоянов се беше погрижил да осигури червено вино и чай. И тъй като опазването на околната среда също е много важно, той обяви, че с помощта на партньорите от Сдружението“БГ Бъди активен“ са поставени контейнери за разделни събиране на отпадъците от празника в парка .

В подготовката на проявата се включиха зам.-кметовете на района Васко Василев, Ерол Садъков, инж.Йордан Калев, Мирослава Сукарева- секретар, Стефка Симеонова- гл. експерт“Образование и култура“ , инж. Елена Русева и директорите на детски градини и училища, на които Иван Стоянов публично благодари

Елхата в район Източен е на единствения производител на елхи на Балканите. Тя е висока 7.20 метра, състои се от 10 пръстена. Украсена е със син гирлянд,, бели светещи фигури и синя LED светлина, която осветява целия парк.