Община Пловдив Район Източен - официален уеб сайт

Юношески футболен турнир

СОУ”Найден Геров” спечели турнира по футбол в „Източен”

Изкючително оспорвано премина традиционният турнир по футбол за юноши в Район „Източен”, провеждан с представителните отбори на учебните заведения. Турнирът се организира и от  Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Квалификациите преминаха  много динамично на новата спортна площадка в ОУ”Пенчо Славейков,” която е изградена по най-новите европейски стандарти и предлага перфектни състезателни условия за игра.  След двата дни предварителни кръга за финала се класираха отборите на СОУ”Н.Геров” и  ОУ”П.Славейков”. По утвърдено правило финалният мач  се игра на малкото игрище на стадион „Локомотив”, което направи решителния двубой динамичен и в истинска  футболна среда. След  последния съдийски сигнал с победа и купата на Район „Източен” се поздравиха футболистите от СОУ”Н.Геров”. Второ място зае отборът на ОУ”П.Славейков”, а на трето място- ОУ”В.Левски”  Голмайстори на турнира станаха Танчо Йорданов от ОУ”П.Славейков с 9 гола и Ангел Рангелов от отбора победител.

При връчването на наградите кметът на района Петър Петров пожела на състезателите много здраве и желание за повече победи и ги мотивира да продължат активната си спортна дейност през лятната ваканация, за да са подготвени за следващите спортни битки.  Николай Чунчуков- зам. кмет , Стефка Симеонова- гл. експерт” Образование” и Мария Никовска- секретар на Местната комисия БППМН  връчиха грамоти на състезателите, а спортната легенда Христо Бонев задочно осигури кроасани на всички състезатели.