Община Пловдив Район Източен - официален уеб сайт

ВСТЪПИТЕЛНАТА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ НА ПРОЕКТ „НЕЗАВИСИМ ЖИВОТ- РАЙОН „ ИЗТОЧЕН” ПРЕМИНА УСПЕШНО

На 18.01.2016г. се проведе встъпителната пресконференция при стартирането на Проекта „Независим живот- Район „Източен”. На събитието присъстваха представители от целевите групи- бъдещи потребители, специалисти- потенциални служители на проекта;  Борислав Инчев- кмет на Район „Южен” с  екипа си, Красимир Асенов и Лариса Кътова- зам. кметове от Район „Северен” със свои специалисти, Надя  Танева- директор на Дирекция „Социално подпомагане”, Нина Банкова и Сияна Кокова- експерти от Дирекция „Социална политика” при Община Пловдив, Антония Ковачева от Бюро по труда- филиал „Столипиново” , Георги Генов от УС на Съюза на слепите, директори на детски и учебни заведения и мн. други . На проявата присъства и новоназначения зам. кмет в района Николай Киров.

Конференцията беше открита от кмета на района Николай Чунчуков, който обяви началото на изпълнение на дейностите и подчерта, че се продължава работата в услуга на хората с увреждания и възрастните, които имат нужда от социални и здравни услуги.

Емил Начев- зам. кмет на района и ръководител на проекта представи екипа, който ще реализира изпълнението му: Стефка Симеонова – координатор, Милка Тодорова – Добрикова- зам. кмет и юрист на проекта, Величка Митова- счетоводител и Свобода Тафрова- технически сътрудник.

Водещата на събитието Стефка Симеонова направи подробна презентация на проектните  дейности  и очерта времевите срокове за всяка една от тях.

Събитието премина при много голям интерес;  бяха зададени много въпроси, на които беше отговорено изчерпателно и професионално, като всички пожелаха успех на начинанието и дадоха подкрепа за реализацията му. Бяха раздадени много информационни  материали.

Уточнено беше, че предварително уточнената дата за информационна кампания в Комплекса на слепите остава 21.01.2016г. от 10ч., на която отново подробно ще се уточнят детайли на проекта на място при хората със зрителни увреждания.

Може да прегледате презентацията:
в ПП формат

Свобода Тафрова-Технически сътрудник по проекта