Община Пловдив Район Източен - официален уеб сайт

В район "Източен" обновиха поредната детска площадка-на "Цариградско шосе"

Детската площадка на "Цариградско шосе" между булевард и ул."Генерал Радко Димитриев"се напълни с щастливи играещи хлапета веднага след нейното обновяване.

Макар и оборудвана с хубави съоражения,родителите се страхуваха за безопастността на децата си заради интензивния автомобилен трафик по "Цариградско шосе" само на няколко крачки разтояние.

По инициатива на кмета на район"Източен" Николай Чунчуков и със съдействието на ОП "Чистота" вече цялото пространство е оградено с предпазни пана.

По желание на родителите,с помощта на ОП "Градини и паркове" и ВиК изградихме чешмичка,под дебелите сенки на дърветата монтирахме нови пейки,направихме нова тротоарна настилка и поставихме дори антипаркинг колчета срещу неправомерно паркиране,отбеляза Чунчуков.

Районният кмет предвижда скоро да подмени пясъчниците под детските съоръжения за игра с противоударна гумирана настилка.

Поредното обновление на междублоково пространство е част от програмата на районната администрация "По-добра среда за живот и отдих в близост до дома",която е съобразена с желанията и препоръките на гражданите.