Община Пловдив Район Източен - официален уеб сайт

Три нови детски площадки са изградени в квартал „Изгрев“ по съвместна инициатива на кмета на район „Източен“ – Иван Стоянов и гражданите в района

Три нови детски площадки са изградени в квартал „Изгрев“ по съвместна инициатива на кмета на район „Източен“ – Иван Стоянов и гражданите в района.

         Живеещите на ул. Златорог“ №22, ул. „Преспа“ №12 и ул. „Лотос“ №1, се радват на общо 370м2, превърнати в площадки за деца в 2 възрастови групи – от 0 до 3години и от 3 до 12години. За усмивките на малчуганите са поставени подходящи съоръжения за игра на открито, а за спокойствието на родителите е монтирано модерно осветление и видеонаблюдение.

Площадките бързо се превърнаха в любимо място за игри на най-малките и среща с приятели на техните родители.

         Продължение на облагородяването на квартала е и реализирането на друг проект, иницииран от гражданите, а именно изграждането на нови паркинги.

Проблемите с паркирането в района бяха решени със сериозна политика, без компромиси – изградените паркинги на ул. „Преспа“ №2, 4 и 6,

ул. „Босилек“ и ул. „Лотос“, включват над 300 нови паркоместа, от които 10 са определени за автомобили на хора с увреждания.

         Тротоарите около паркоместата са асфалтирани, осъществено е и озеленяване. На обектите е монтирано модерно LED осветление, а за сигурността се следи чрез постоянно видеонаблюдение.

Стараем се да мислим както за удобството при паркиране, така и за майки с деца и ще продължим да работим за подобряване на градската среда и качеството на живот в нея!