Община Пловдив Район Източен - официален уеб сайт

Тържествено откриха учебната година в район „Източен“

Кметът на район „Източен“ Николай Чунчуков беше специален гост в първия учебен ден в две училища, от които прати празнично послание до всички деца, ученици, директори , учители и родители.

Точно в 9.30 часа в Начално училище „П.Р.Славейков“ първокласниците трепетно очакваха първия си учебен ден, заобиколени от още по-развълнуваните си родители. Директорката Димка Врачева в словото си с гордост подчерта, че учебното заведение е едно от първите иноватавни в Пловдив и ще продължи да развива учениците си по най-успешния за тях начин.

Николай Чунчуков пожела здраве и успех на всички ученици и учители и подчерта, че е изключително щастлив именно тук, където е бил ученик в началното училище, да даде старт на най-новите ученици в образователната система и увери всички, че са в най-доброто начално училище.

Послание към всички отправи специалният гост - Негово Преосвещенство Знеполският епископ Арсений. Той призова учениците да уважават своите учители и се помоли за здраве и успехи на всички

В СУ „Найден Геров“ след скорошното посещение на образователния министър с вълнение посрещнаха районния си кмет Николай Чунчуков и председателя на Общинския съвет Савина Петкова. Директорът Емил Начев откри церемонията, в която всички посрещнаха знамето на училището и изслушаха химна на Република България.

Председателят на ОбС Савина Петкова окуражи ученицитге от най-големия етнически квартал и им пожела да са здрави и ученолюбиви. А районният кмет Николай Чунчуков им напомни, че трябва да са постоянни в присъствието си в училище и призова родителите към отговорност за образованието на децата им. Бъдете здрави и неуморни в трудната си работа в училище; ние оценяваме високо вашите усилия и ще бъдем винаги с вас- обърна се той към преподавателите

Празничните програми в училищата внесоха тържественост и очарователна прелюдия към първия звънец и прекрачване на училищния праг от настоящите първокласници

Сред гостите бяха и Николай Киров- зам. кмет и Стефка Симеонова- гл. експерт“Образование и култура“ към районната администрация.