Община Пловдив Район Източен - официален уеб сайт

Седмица на мобилността в район „Източен“

В седмицата на Европейската седмица на мобилността 2019 г. децата и учениците от район „Източен“ се включиха с активности, които показаха алтернативни начини на придвижване в градската среда, безопасното поведение на пътя и опазване на околната среда .

В поредната активност на НУ „П.Р.Славейков“ в интервала между уроците малки и големи ученици с много ентусиазъм демонстрираха точно такива умения, показвайки едни на други придвижване с различни алтернативни средства- ролери, велосипеди, тротинетки- механични и акумулаторни и дори макети, изработени помощта на родители - транспорт, който може да се ползва и в други условия- лодки, зимни кънки, дъски за сърф и др. Различните видове състезания и демонстрации бяха подкрепени от гостите на проявата : Стефка Симеонова – гл. експерт „Образование“ и Илияна Гаръбска – гл. експерт „Екология“ от районната администрация, които връчиха много подаръци на участниците.

Специален акцент на деня беше рисуването на асфалт, като сред колоритните творби се отличаваха две големи джанти с надпис “Безопасно придвижване в Европейската столица на културата“. Автомобилните джанти предизвикаха очакван интерес и шегата на гостите, че това е бизнес идея на автора.

Цялостното цветно настроение беше подгрявано майсторски от талантливи мажоретки, които предизвикаха възхита сред участници и гости. Нашите деца са много креативни, подобна дейност винаги ги привлича, защото нашето училище от години работи в областта на екологичното възпитание и се надявам да създадем на открито скоро зелена класна стая- сподели директора Димка Врачева.