Община Пловдив Район Източен - официален уеб сайт

Предсрочно ще бъде изпълнена най-новата детска градина в Пловдив - ЦДГ "Чайка"

Това констатира  инспекция, водена от кмета инж. Иван Тотев на обекта, чиято стойност е 3,2 млн. лева, а оборудването - 400 хил.

Всичките 200 места в 8-те групи са заети, като Чайка поема децата от подблоковите помещения и близката ясла Веселушко.

Модерната кръгла форма на сградата е свързана с изискването от страна на общината да бъде запазена зеленината и дърветата в двора, които са част от парк Чайка. Едноименната детска градина ще е една от най-зелените в града.

Кметът Иван Тотев очаква Акт 16 да бъде издаден в средата на октомври, а към края на месеца ЦДГ Чайка да заработи.

Всяка от 8-те детски групи е с отделна детска площадка с модерни уреди. Градината има плувен басейн и физкултурен салон.

В момента в район Източен са отворени офертите за избор на оборудване, до две седмици ще бъде определена фирмата, каза районният кмет Николай Чунчуков.

Самата доставка ще се извърши с монтажа с рамките на 10 дни.

Чунчуков подчерта, че строежът на новата детска градина е започнал миналия ноември, а срокът за целия обект е 18 месеца.

Благодарение на фирма Запрянов той ще приключи предсрочно.

От конструктивните елементи са останали за довършване оградата и пътната основа, каза Вакрил Запрянов, изпълнител на обекта. Мокрите процеси са изцяло завършени с изключение на настилките в кухненския блок и физкултурния салон.

ВиК инсталациите са свързани, предстоят проби на пожароизвестителната система.

До 45 дни всичко ще е готово, декларира Вакрил Запрянов.

Кметът Иван Тотев подчерта, че ЦДГ Чайка изцяло замества компрометираната бивша детска градина на същото място, за която от пожарната бяха издали забрана за ползване на втория етаж.

Модерната сграда запазва красивия зелен двор и решава проблема с подблоковите групи в микрорайона, обобщи градоначалникът, доволен от темповете на изпълнение и качеството на строителните работи.

На инспекцията бяха и заместник-кметовете в голяма община - Димитър Кацарски, Стефан Стоянов и Георги Маринов.