Община Пловдив Район Източен - официален уеб сайт

Пламен Пеев е поредния късметлия в инициативата на Община Пловдив „Регистрирай куче и спечели награда”

Трети август се оказа щастлив ден за пловдивчанина Пламен Пеев. Собственикът на млад мъжки доберман пинчер, бе поредния късметлия в инициативата на Община Пловдив „Регистрирай куче и спечели награда”.

При декларирането на животното в кметство Източен, Електронният регистър за домашни кучета, отглеждани в Пловдив, заведе под печелившия № 5800 кучето Херман. Днес на официална церемония в общината, неговият собственик получи  множество подаръци – легло, флекси, гребен, комплект козметика (шампоан и регенериращ гел), пинсета за кърлежи, медальон – адресник, които бяха връчени от Кмета на район Източен – Николай Чинчуков и инициаторите на кампанията – експерти от „Дирекция Екология и управление на отпадъците”. Към подаръците, осигурени от общината има добавен и комплект четки за зъби за кучета, които пък са допълнителен подарък от любител на животните, впечатлен от инициативата на общината и решил да подкрепи добрата идея.

Херман е надлежно идентифициран с микрочип, поставен при условията на друга общинска инициатива, насочена в подкрепа на собствениците на домашни кучета - „Кампания за подпомагане  кастрацията и идентификацията на домашни кучета от Община Пловдив”.

Младият доберман все още не е кастриран, затова неговият собственик – г-н Пеев ще обмисли и обсъди с ветеринарен лекар извършването и на тази манипулация. Затова той заяви и получи от район Източен талон за отстъпка в цената за манипулацията „кастрация”. Талонът може да бъде използван до края на месец ноември.

 

В случай, че все още не сте декларирали притежаването на домашно куче в общината, направете го! Така ще бъдете изрядни при строгите проверки, които извършват общинските инспектори, а и може да се окаже, че сте поредния добросъвестен стопанин на куче, наградено от общината благодарение на отговорното поведение на своя собственик!