Община Пловдив Район Източен - официален уеб сайт

Осветиха алеи между футболно игрище,детска градина и училище в район "Източен"

13 нови улични лампи осветиха алеята между ЦДГ "Наталия",футболното игрище на ул. "Вратцата",както и между детската градина и СОУ "Симон Боливар".

"Източен" е най-осветения район в града,а това беше един от малкото останали тъмни участъци в него,но вече и от тук може да се преминава спокойно в късните часове,коментира районният кмет Николай Чунчуков.

Участъкът е основен път на живеещите в шестте блока на ул. "Преспа" към търговските обекти в квартала,но досега хората избягваха да минават по него.Новото осветление повишава тяхната безопастност,следващата ни стъпка е преасфалтирането на алеите,посочи Николай Чунчуков.

По думите му,той продължава политиката,заложена още в края на 2007г. от новоизбрания тогава кмет на район "Източен" Иван Тотев-сега кмет на Пловдив,както и на следващия районен кмет Петър Петров,който на последните парламентарни избори беше избран за народен представител.

Рехабилитацията на осветлението продължава с предстоящото изграждане на осветление на ул. "Армеец",ул. "Волност" и останалия тъмен участък на ул. "Ландос" към "Крайна",където ще бъдат монтирани двойни "рогатки",които да осветяват както пътното платно,така и тротоарите.