Община Пловдив Район Източен - официален уеб сайт

Ново бижу в район „Източен“! Квартал „Гладно поле“ се сдоби с „лагуна“ в разгара на лятото!

Междублоково пространство бе облагородено с 8 броя пейки и перголи и с много разнообразна декоративна  растителност в кв. „Гладно поле“. Площадката грейна с ЗD рисунка, която е дело на стрийт художника Иван Величков. Мястото мигновено се превърна в притегателен център за игра, каране на кънки и ролери, както и за почивка. А самата рисунка провокира жителите на квартала за множество снимки и публикации в социалните мрежи.

            Идеята за реализацията на визията на пространството е на районния кмет Иван Стоянов, като  обектът се намира в близост до множество други облагородени пространства в кв. „Гладно поле“, които бяха осъществени през последните 4 години: игрища за петанк; 2 детски площадки, фитнес на открито, ново осветление, разширение на съществуващите вътрешни улици и възложено проектиране за нова организация на движението в квартала. Предстои изграждане на продължението на ул. „Георги Странски“, която ще свърже новоремонтираната ул. „Ген. Радко Димитриев“ с бул. „Санкт Петербург“ и ще облекчи трафика в района.

Квартал „Гладно поле“ е първенец и в желанието на жителите му блоковете в него да бъдат санирани – 5 блок-секции предадоха документация по Етап I от програмата за енергийна ефективност по Националния план за възстановяване и устойчивост.