Община Пловдив Район Източен - официален уеб сайт

Нови тротоари и асфалт на ул."Ракита" в "Изгрев"

Напълно готови са новите тротоари на ул."Ракита" №16-№26 в ЖК "Изгрев",установи при личната си проверка рано тази сутрин кметът на район"Източен" Николай Чунчуков.

Ремонтите започнаха през август като част от инвестиционната програма на районната администрация за по-добра жизнена среда в близост до дома и приключиха в срок.

Жители от дългия шест входа блок искрено благодариха на своя кмет за преасфалтирания път пред домовете им.Те са особено радостни,защото това е първото обновление на пространството от построяването на сградата преди около 40 години.

Николай Чунчуков ги информира,че в близката зелена зона скоро предстои изграждането на детска площадка,където многобройните хлапета от квартала да играят спокойно.

Собствениците на етажната собственост на "Ракита" №16-№26 са сред първите в район "Източен",които кандидатстваха и бяха одобрени по Националната програма за енергийна ефективност.Хората споделиха пред кмета Николай Чунчуков очакванията си,че след извършеното вече облагородяване на пространството и предстоящото саниране на блока качеството на живота им значително ще се подобри.