Община Пловдив Район Източен - официален уеб сайт

Нов тротоар около гигантския блок на ул. „Ген. Радко Димитриев“

Дейностите по стартиралото в края на април облагородяване на пространството около най-големия жилищен блок със 150 апартамента на ул. „Генерал Радко Димитриев“ в квартал „Гладно поле“ вървят по график.  Това констатира кметът на район „Източен“ Николай Чунчуков при инспекцията си на обекта.

Пред финализиране е обновлението на тротоарите, предстои изграждането на настилка от перфоплочи между разположените около блока десетки метални гаражни клетки. Районният кмет остана приятно изненадан от грижите, които жителите полагат за оформените цветни градинки. Според него това е доказателство как със съвместните усилия на администрацията и гражданите може да се повиши качеството на жизнената среда.

Всеки момент се очаква доставката на съоръженията за новата детска площадка в близката градинка около паметника на генерал Радко Димитриев. С игрищата за футбол, волейбол и баскетбол откритата наскоро в съседство реконструирана спортна площадка вече е любимо място за активен отдих на спортуващите от всички възрасти в квартала.