Община Пловдив Район Източен - официален уеб сайт

Николай Чунчуков връчи почетен плакет на началника на Шесто районно

По случай професионалния празник на служителите на МВР кметът на район „Източен“ Николай Чунчуков връчи почетен плакет на комисар Николай Кирков – началник на VІ РПУ.

„Това отличие е израз на нашето признание за високия професионализъм в организацията на работата на полицейското управление на територията на района и за осигуряване на спокойствието и реда за нашите жители. Знаем, че във всеки един момент можем да разчитаме на адекватна помощ и превантивни мерки“, заяви в приветствието си Николай Чунчуков. Според него особено важни са постиженията при изграждането на доверие между хората в етническия квартал и полицейските служители.

Ценна е и помощта, която служителите на Шесто районно оказват на кметството при проверките по домовете на отсъстващи деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст. По този повод кметът на „Източен“ отбеляза и приноса на районните инспектори от детска педагогическа стая Найден Трифонов и Камен Паунов, които бяха наградени с грамоти и книги. Добри думи за работата на полицаите сподели и заместник-кметът на района Васко Василев.

От своя страна началникът на VІ РПУ комисар Николай Кирков благодари за почетните отличия и увери, че полицейските служители ще продължат бъдат винаги на линия. Той даде пример с многобройните беседи на районните инспектори в училищата по важни въпроси, свързани със сигурността, трафика на хора и интернет заплахите.