Община Пловдив Район Източен - официален уеб сайт

Нестихващи аплодисменти предизвика премиерата на оперетата „Пеперудена магия”, представена от децата на подготвителна група в ЦДГ”Биляна” с директор Тотка Ламбрева.

Нестихващи аплодисменти предизвика премиерата на оперетата  „Пеперудена магия”, представена от децата на подготвителна група в ЦДГ”Биляна” с директор Тотка Ламбрева. Малката  тъжна гъсеница предвика нескривано съчуствие у публиката , защото всички горски животинки – пчелички, светулки, калинки, щурчета се присмиваха  за външния й вид. Даже страшния Бръмбаран в изпълнението на артистичния Танер  вдигна голяма олелия с рок изпълнението си и нагнети още повече чуствената гъсеничка. Но когато тя се превърна в прекрасна пеперуда и разпери красивите си криле, всички онемяха от възхищение и почуда. Заслужените аплаузи на публиката бяха за всички герои и техните ръководители: Антоанета Войняговска, А.Стрезова и Н. Хорозова, които с много любов подготвят децата в театралната група „Биляна”.

Заслужено кметът на Район „Източен” Петър Петров  поздрави всички за майсторското изпълнение и раздаде подаръци, като  им заръча да продължат с репетициите, защото им предстои изява и на голяма сцена. На изпроводяк децата отново запяха: „Ако срещнеш на някоя крива пътечка нищо и никаква буболечка- не я подминавай, не я натъжвай; че може би тя в сърчицето си крие една пеперудена цветна магия”.