Община Пловдив Район Източен - официален уеб сайт

Кметът Николай Чунчуков връчи плакет на швейцарския посланик

Кметът на „Източен“ Николай Чунчуков връчи днес почетния плакет на района на посланика на Швейцария Н. Пр. Денис Кнобел във връзка с предстоящото изтичане на мандата му.

„Връчвам този почетен плакет с благодарност за подкрепата Ви за образованието в нашия район“, заяви Николай Чунчуков по време на посещението си в швейцарското посолство в София. Той подчерта и приноса на посланика за развитието на проекта по Българо-швейцарската програма за сътрудничество.

Денис Кнобел увери, че ще продължи да подкрепя проекта, район „Източен“ и Пловдив. Сърцето ми ще остане в България и в Пловдив, който много ми харесва, сподели той и пожела успех на града като Европейска столица на културата през 2019 г. Посланик Кнобел обеща догодина отново да се върне в Пловдив, за да бъде част от събития от програмата на домакинството.

На срещата днес присъства и Стефка Симеонова – главен експерт „Образование и култура“ в район „Източен“.

Припомняме, че Община Пловдив изпълнява проект „Всички заедно – за по-добро образование и здраве“ на стойност над един милион лева. Той е по „Програма за насърчаване на социалното включване на ромите и другите уязвими групи” и има за цел образователната и здравна интеграция на ромите и други уязвими групи, живеещи на територията на квартал „Столипиново“ в град Куклен.

Като част дейностите се изгражда Здравен център към ДКЦ „Изток” с пет медицински кабинета, Образователен център в двора на училищата „Найден Геров“ и „Кирил Нектариев“, облагородяване на дворното пространство и на две детски площадки на територията на ДГ „Лилия“.

Кметът Николай Чунчуков връчи плакет на швейцарския посланик