Община Пловдив Район Източен - официален уеб сайт

Кметът на Район "Източен" отличи директори и изявени учители с грамоти

В навечерието на 24 май-Деня на българската просвета и култура,кметът на Район "Източен" Николай Чунчуков отличи 57 директори и изявени учители с грамоти и книги.Тържествената церемония бе открита от главния експерт образование и култура-Стефка Симеонова и кметът Николай Чунчуков.Заедно със заместник кметовете Емил Начев и Запрян Тодоров представиха най-добрите просветни дейци за настоящата учебна 2014/2015 година.

Сред гостите бяха Петър Петров и Стефан Дедев-народни представители от 43-то Народно събрание,Петър Зехтински-зам.кмет"Спорт,младежки дейности и социална политика"Община Пловдив;общинските съветници Пенчо Малинов и Вихър Захов,директори на общински предприятия Стоян Алексиев-директор ОП"Паркове и градини,Иван Стоянов-директор ОП"Чистота".Присъстваха още Димитър Колев-кмет Район "Западен" и Костадин Димитров-кмет Район "Тракия",както и много служители от отдел образование.

За първи път почетния знак на Район "Източен"се връчи на директор на училище,а именно г-н Васил Въргулев за цялостния му дългогодишен принос при управлението на най-голямото училище в Район "Източен"-СОУ"Найден Геров".Знакът беше връчен от г-н Петър Зехтински,който е бивш преподавател в училището и футболна легенда за гр.Пловдив.

Наградените получиха и книги дарени от издателство "Хермес",за което ръководството на района благодари на г-н Стойо Вартоломеев-собственик на ИК "Хермес".

Г-н Петър Петров-народен представител от 43-то Народно събрание поздрави развълнувано всички дейци в образованието и им пожела много здраве и нови успехи.

Поздравителен адрес от г-жа Янка Такева-председател на Синдиката на българските учители беше прочетен от Петранка Калоферова-регионален координатор за гр.Пловдив.

Всички присъстващи се насладиха на изпълненията на танцьорите от Ансамбъл "Тракия" с ръководител проф.Даниела Дженева.

След края на церемонията кметът Николай Чунчуков даде празничен коктейл.