Община Пловдив Район Източен - официален уеб сайт

Кметът на „Източен“ Петър Петров: Духът на Кирил и Методий е жив и България ще успее!

Кметът на „Източен“ Петър Петров: Духът на Кирил и Методий е жив и България ще успее!

Над 50 директори и учители бяха отличени от кмета на район „Източен“ Петър Петров. На официална церемония директорите на всички общински, държавни и частни училища получиха грамоти и книги по повод предстоящия празник на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24-ти май. Отличия бяха връчени и изявени преподаватели, номинирани от учителските колективи в учебните заведения.

В навечерието сме на най-светлия български ден, в който честваме делото на Светите братя Кирил и Методий – празник, започнал от Пловдив, припомни в приветствието си кметът на район „Източен“ Петър Петров. Искам в този ден да ви пожелая много творчески сили и енергия, защото вие имате най-отговорната задача – възпитанието и обучението на нашите деца. Само след ден всички с цветя в ръцете ще преминем в празнично шествие и нека да кажем категорично, че духът на Кирил и Методий е жив и България ще успее – заяви още в емоционалното си слово кметът на район „Източен“ Петър Петров.

На празника присъстваха началникът на Регионалния инспекторат по образованието Иванка Киркова, кметът на район „Южен“ доц. Павлинка Кацарова, директорите на РЗИ д-р Ваня Манчева- Танчева, на „Социално подпомагане“ Надя Танева, директори на учебни заведения от други райони, много гости и приятели на район „Източен“.

Специални благодарности получи издателят Стойо Вартоломеев, който предостави част от безценните книги на издателство „Хермес“ за награди на отличените директори и учители.