Община Пловдив Район Източен - официален уеб сайт

Кметът на „Източен“ и директорът на пожарната наградиха амбициозни ученички

Четири амбициозни момичета от СУ „Симон Боливар“ получиха почетни грамоти за личен принос и проявена висока социална отговорност. Те им бяха връчени по съвместна инициатива от кмета на район „Източен“ Иван Стоянов и директора на пловдивската пожарна комисар Георги Мангараков.

Момичетата на възраст 13 и 14 години, представиха област Пловдив на националното ученическо състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“ във Велико Търново, в оспорвана надпревара между 28 отбора. Месец по-рано със завидни умения  пребориха връстниците си в регионалното съревнование и спечелиха първото място сред в областта, така получиха възможност да представят Пловдив на национално ниво.

След връчването на грамотите Рая Борисова, Даниела Георгиева, Илиана Новачовка и Йорданка Терзиева разказаха за предизвикателствата и изпитанията, които е трябвало на преодолеят по време на състезанията.

„Винаги давайте 100% от себе си в образование, в работата, в забавлението, в целия живот. Желая ви късмет във всяко едно начинание“, каза на девойките Иван Стоянов и ги поздрави за успехите им.

Комисар Мангараков ги посъветва да бъдат себе и заяви, че доброволчеството е за хора с големи сърца и е важно да запазят това огънче през целия си житейски път.

 Ученичките бяха придружени от своята ръководителка Светлана Почева, която ги подкрепя и им помага за подготовката, раздавайки се от сърце за тях.

Районният кмет обеща да се включи с осигуряване на екипи и подобряване на базата за тренировки в СУ „Симон Боливар“ през следващата година.