Община Пловдив Район Източен - официален уеб сайт

Иван Стоянов на празник на розовата фланелка в ДГ „Щастливо детство“

Всяка година в последната сряда на февруари отбелязваме Международния ден на розовата фланелка- инициатива, възникнала в Канада през 2007г., която е свързана с противодействие на училищния тормоз- явление, особено актуално и в днешния ден. По този повод , традиционно в ДГ“Щастливо детство“ се провежда празник, чрез който децата и родителите им отбелязват важността на това, да приемаш различните и да ги подкрепяш с добри намерения.

Тази година специален гост на проявата беше кметът на район „Източен“ Иван Стоянов, който поощри ръководството на детското заведение в лицето на директора Евгения Попиванова и педагозите, за това, че в продължение на години отбелязват важното събитие и отрано приучават децата и семействата им към толерантност и етичност. На тормоза в учебна среда и извън нея трябва да се противодейства всеки ден - отбеляза той.

В изпълненията си чрез танци, песни и стихотворения децата представиха различията между децата и дадоха важно послание към доброта и приятелство. Подкрепяни от своите гости и родители, те се изявиха като истински артисти и изпълниха сцената с темперамент, музика и багри .

Гости на тържеството бяха родители от Обществения съвет на детската градина, Надя Танева- директор на Дирекция „Социално подпомагане“, Атанас Кунчев- зам.-кмет и Стефка Симеонова-гл. експерт „Образование“ от районната администрация, Офелия Велкова- ръководител на Общностен център Пловдив, директори на детски градини и др.