Община Пловдив Район Източен - официален уеб сайт

Иван Стоянов: Изграждаме нов парк и паркинг за хората в „Източен“

Започва мащабно обновяване на пространството на ул. „Славянска“ № 81, близо до кръстовището с „Лев Толстой“ в „Източен“. Това съобщи кметът на района Иван Стоянов, като провери на място вече започналите строителни дейности. В зоната от 1380 кв. м. ще бъде изграден нов паркинг за 60 автомобила, ще се постави и ново осветление, както и камери за видеонаблюдение. Ще бъдат обособени места за хора с увреждания, както и такива за платено и свободно паркиране.

„Районната администрация е в непрекъсната връзка с хората, които живеят наблизо. Премахнахме сухите и изгнили стари дървета, за което бяхме сигнализирани с жалби, след като миналата година е имало и инцидент с дърво, паднало върху автомобил. Сега предстои да засадим повече и нови растения от различен вид“, обясни Стоянов.

Цялостно облагородяване ще бъде направено и на зелените площи, които се намират в непосредствена близост до паркинга. Премахнати ще бъдат ръждясалите стари тенис маси и катерушки, с което мястото, което до скоро беше занемарено и кално, ще се превърне в своеобразен парк и за отдих. Ще бъдат поставени пейки, ново осветление, различни интересни съоръжения за игра за децата, ще се обновят и пешеходните алеи.

Районният кмет уточни, че нуждата от поддържане на зелените пространства и създаване на ред в паркирането все повече се усеща в „Източен“.

„Целта ни е да направим района още по-добър за живеене, тъй като той има потенциал за развитие. Ще реализираме редица планове за обновяване и реновиране на конкретни зони, а промяната ще бъде видима в най-скоро време“, посочи Иван Стоянов.

Очаква се новите парк и паркинг да бъдат изградени до края на месец май.