Община Пловдив Район Източен - официален уеб сайт

Футболни легенди и кметът Петър Петров откриха ученически турнир

Футболните легенди Христо Бонев и Петър Зехтински, топреферът Атанас Узунов и кметът Петър Петров откриха ученическия футболен турнир за купата на район „Източен“.

„За пета поредна провеждаме това състезание, за да покажем, че спортът в района е жив, че от „Източен“ излизат талантливи деца, които утре ще се влеят в елитния спорт и ще докажат, че Пловдив е най-спортният град в България“, заяви в приветствието си кметът Петър Петров и допълни: „Ние сме длъжни да ви създаваме условия да спортувате, да поддържате отлична форма и добър тонус, който да ви подтиква към изяви и успехи. Тези, които успяват в спорта, успяват и в живота“, категоричен бе районният кмет.

От своя страна легендата на българския футбол Христо Бонев поздрави организаторите за инициативата. Той подчерта важността децата да спортуват, защото спортът освен здраве е и предпоставка за добри резултати в училище и в обществото.

В състезанието участват отбори от училищата в район „Източен“, а първият двубой между отборите на „Пенчо Славейков“ и „Димчо Дебелянов“ бе ръководен от най-успешния ни футболен съдия Атанас Узунов.

Турнирът за купата на кмета на район „Източен“ се организира съвместно с Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни под мотото „Да победим агресията със спорт“.