Община Пловдив Район Източен - официален уеб сайт

Free Wi -Fi стартира днес в парк ,,Каменица

Кметът на Район ,,Източен” Петър Петров откри за ползване свободна интернет зона в Парк ,,Каменица”. От придобивката се възползваха учениците от 9А клас на ПГАСГ ,,Проф.К.Петков",  които проведоха интерактивен урок по информационни технологии. С помощта на преподавателката си Велислава Къркаличева  те се упражниха в изработиха презентации  на  като най-успешен беше проекта на групата от специалността ,,Водно строителство”. Учениците останаха доволни от скоростта на трафика на интернета.

Представителите на интернет доставчикът на услугата – ,,Виваком " осигуриха високо качество на интернет достъпа и поощриха заниманияра  на учениците с подаръци – мобилни телефони.Те  успяха да отговорят на въпросите им по отношение на най-новите технологии в комуникациите и  получиха своите телефони с пожелание от кмета на район ,,Източен" да станат най-добрите в своята област.

Да пробват Wi-fi зоната от всички краища на парка успешно опитаха зам.-  кметовете Емил Начев, Николай Чунчуков, както и Ст. Симеонова- гл. експерт ,,Образование и култура”.