Община Пловдив Район Източен - официален уеб сайт

Емил Русинов на открит урок по плуване в Детска градина „ЧАЙКА“

Истински пирати посрещнаха кмета на район „Източен“ Емил Русинов в красивата детска градина „Чайка“ с песни и танци за морето и идващото лято. От ковчеже със съкровища почерпиха гостите със специални  бонбони и ги поканиха в закрития плувен басейн на детското заведение. Там беше декориран техния кораб и пиратите набързо се преобразиха в плувно облекло.  

Всички гости станаха свидетели на  уникални плувни техники, демонстрирани от децата под ръководството на техния треньор Атанас Кръстанов. Малките плувци показаха умения в различни плувни стилове - кроул, гръб, бътерфлай, бруст и плуване под вода. В пълна плувна екипировка и с помощта на пулбуйове  те плуваха  под неспирните аплодисменти на  публиката.

„Развитието на плуването като спорт от ранна детска възраст е изключително важно и е голямо предимство, когато има такава база в детската градина“, каза Русинов.

Плуването е  масово в нашата детска градина и се радвам, че децата ни след като завършат, продължават да упражняват този спорт, заяви Мария Петрова – директор на детското заведение и като благодари на треньора Атанас Кръстанов, връчи специални грамоти на всички деца.