Община Пловдив Район Източен - официален уеб сайт

ДЯ „Веселушка“ официално с нов корпус за 32 деца

С много тържественост беше открито днес новото крило на Детска ясла „Веселушка“.

Пловдив има нужда от модерни детски заведения, училища. Градът се разраства непрекъснато и все повече хора избират да живеят тук“. Това заяви кметът Здравко Димитров при откриването на новия филиал на детска ясла „Веселушка“ в район „Източен“. Лентата прерязаха настоящи и бивши кметове както на района, така и на града – Иван Стоянов, Иван Тотев, Николай Чунчуков и Петър Петров.

Проектът и изграждането са осъществени чрез районната администрация на район „Източен“. Вложените в строежа средства са в размер на 430 000 лв. и допълнителни 35 000 лв. - за обзавеждането.

В двуетажната сграда, която има изградена топла връзка с основния корпус, са разкрити допълнително две групи с по 16 деца, които се обучават в модерна среда. „Предстои да се направи озеленяване, вертикална планировка, да се изградят детски площадки със съоръжения за игра“, уточни Иван Стоянов, кметът на район „Източен“.

На тържеството присъстваха районните кметове Димитър Колев, Стоян Алексиев, общински съветници, представители на районната администрация.