Община Пловдив Район Източен - официален уеб сайт

Детска градина „Чайка“ отбеляза Световния ден на водата

Детска градина „Чайка“ отбелязаха световния ден на водата с открит урок в  еко занималнята си, на който присъстваха заместник кмета по „Екология и здравеопазване“ в Община Пловдив Иван Стоянов, зам.-кмета по  „ Устройство на територията“ в район „Източен“ Станислава Лулчева, главен експерт „Образование и култура“ Стефка Симеонова и Биляна Калоферова - главен асистент  в ПУ „П. Хилендарски“, както и студенти по предучилищна педагогика в университета.

С огромен интерес децата от трета „А“ група обогатиха знанията си за водата, за това какво означава тя за живота на Земята. Чрез интересни опити и експерименти, децата научиха много за свойствата на водата, запознаха се  с кръговрата й в природата. Децата научиха, че водата е необходима за живота и затова трябва да я пазим чиста и да я пестим. Зелената класна стая се превърна във водна еко лаборатория и децата в естествена среда и по лесен за възприемане начин успяха да се докоснат до света на науката, до магията на водата и нейните  чудни свойства.

В края на открития урок Иван Стоянов засади японски клен , а директора на детското заведение Мария Петрова, заедно с зам.-кмета Станислава Лулчева засадиха красива туя. Дръвчетата ще облагородят дворното пространство на еко занималнята. Събитието е чудесен пример за сътрудничеството между всички участници в образователния процес за обогатяване на детските знания, развитие и преживявания в условията на детската градина.