Община Пловдив Район Източен - официален уеб сайт

Ден на таланта в ОУ "Васил Левски"

На проведения вчера Ден на таланта в ОУ "Васил Левски" Пловдив учениците тържествено откриха обновения физкултурен салон, като осъществиха своя празник в модернизираното помещение.

 

Възпитаниците на училището с вълнение и огромно желание подготвиха своите изпълнения, доказвайки категорично талантите си.
Даровитите художници в училището бяха изложили свои рисунки, загатвайки на зрителите за вълнуващите изяви в предстоящото представление.
Танцова школа "Терпсихора" откриха сцената с танца "Everybody Dance", като създадоха изключително емоционална атмосфера. Талантливи танцови изпълнения показаха ученици от 2, 3, 4 и 5-и клас със солови и дуетни изяви, изпълнения на групи, мажоретен танц и "Весела гимнастика".
Музикална дарба заявиха ученици с индивидуални, дуетни и класни изпълнения на популярни и коледни песни. Третокласникът Велизар Гърков развълнува всички с "Алегро" - изпълнение на китара, шестокласникът Симеон Димитров принуди слушателите да затаят дъх с класическо изпълнение на синтезатор, а Теодор Грибачев от 5-и клас взриви публиката с майсторски бийтбокс.
Най-добрите разказвачи сред учениците развеселиха зрителите със смешна приказка, забавна сценка и ги поздравиха за приближаващите празници с новогодишна приказка. Патриотичния дух на публиката повдигна първокласник с рецитиране на "Аз съм българче" от Иван Вазов.
За озвучаване на събитието и поддържане на висок градус на настроение се погрижиха госпожа Елена Захариева - музикален ръководител, и воденият от нея вокален състав към училището.
Директорът на училището - Гергана Витева, поздрави ученици и учители с придобиването на обновения салон, с многообразието на таланти сред възпитаниците на ОУ "Васил Левски", с идващите светли празници и предложи отбелязването на Деня на таланта непосредствено преди Коледа да се превърне в традиция и занапред като празник за създаване на коледно и новогодишно настроение, потапяйки всички в необятната палитра от дарби у децата.